Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu

Prijemni ispiti za fakultete u inostranstvu

Mi pripremamo učenike za SAT TOEFL ACT IELTS GMAT GRE LSAT MCAT

Pojedini američki fakulteti traže polaganje posebnih testova pre upisa. Saznajte više o ovim testovima kako biste napravili pravi izbor!

Zašto su važni prijemni ispiti (SAT, ACT ...)?

Upisni testovi za američke fakultete, kao što su SAT i ACT, budućim studentima pomažu na više načina na putovanju zvanom visoko obrazovanje u inostranstvu.

Otvaraju vrata.

Veliki broj četvorogodišnjih fakulteta i neki dvogodišnji juniorski („two-year junior colleges“) zahtevaju da priložite rezultate ovih ispita u okviru svoje aplikacije. Stoga, ukoliko želite da vam izbor potencijalnih fakulteta bude dovoljno širok, položićete neki od odgovarajućih testova.

Pomažu prilikom izbora.

Mnogi američki fakulteti objavljuju takozvani „middle 50 percentile“ prosek, to jest, prosek rezultata onih studenata koji su se po uspehu na testu plasirali između donjih (najlošijih) 25% i gornjih (najboljih) 25%.

Imajte na umu da je reč samo o primljenim studentima, što direktno ukazuje na renome/ popularnost fakulteta. Upoređujući ovaj prosek sa svojim rezultatima možete da procenite kolike su šanse da budete primljeni. Naravno, ne dozvolite da Vas visok prosek nekog fakulteta obeshrabri, jer to je ipak samo – prosek.

Pomažu da se kvalifikujete za stipendiju.

Neki univerziteti i druge obrazovne institucije studentima dodeljuju stipendije i razne vrste finansijske pomoći ili olakšica (bez obzira da li su im zaista potrebni), a odluka o tome se delom donosi i na osnovu rezultata na testu.

Pomažu fakultetima da pronađu Vas.

Prilikom registrovanja za SAT ispit možete svoje podatke da ostavite u specijalizovanoj bazi studenata nazvanoj „Student Search Service“, u koju uvid imaju fakulteti u potrazi za budućim studentima specifičnih karakteristika i kojima zatim šalju informacije o svojoj „ponudi“.

Mogu da donesu dodatne bodove.

Neki fakulteti dozvoljavaju da preskočite određene uvodne kurseve, pa čak i da dobijete dodatne bodove ukoliko ostvarite dovoljno visok rezultat na testu, što može da Vam uštedi i vreme i novac u daljem školovanju. Naravno, ne zaboravite da proverite politiku fakulteta po ovom pitanju.

Kvalifikuju Vas da predstavljate fakultet u raznim sportovima.

Organizacije kao što su NAIA i NCAA traže rezultate sa ispita kako bi studentima dozvolile da se takmiče u njihovim ligama. Ukoliko imate nezadovoljavajuć uspeh, nećete moći da se takmičite.

Mi smo škola sa iskustvom, specijalizovana u pripremi učenika upravo za ove prijemne ispite.

Kontaktirajte nas da bismo uz besplatnu konsultaciju zajedno zaključili -

  • Koji prijemni ispiti su Vam potrebni (i koji Vama lično najbolje odgovaraju)

  • Kako se najbolje i najefikasnije pripremiti

  • Kada i gde možete polagati ispite