Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu
Prijemni ispiti za studiranje u inostranstvu

Prijemni ispiti za fakultete u inostranstvu

Mi pripremamo učenike za SAT TOEFL ACT IELTS GMAT GRE LSAT MCAT

Većina inostranih fakulteta - baš kao i domaći fakulteti - traže polaganje posebnih testova pre upisa.
Saznaj više o ovim testovima kako bi napravio/la pravi izbor.

Zašto su važni prijemni ispiti (SAT, ACT ...)?

Fakulteti u inostranstvu - u Americi, Australiji, Britaniji, Kanadi, Koreji, itd. - su dostupni budućim studentima iz celog sveta. Međutim, da bi se prijavio/la na njih, neophodno je da položiš posebne testove.

Upisni testovi - kao što su SAT, ACT, TOEFL i IELTS - budućim studentima pomažu na više načina na putovanju zvanom visoko obrazovanje u inostranstvu.

Ispiti koji otvaraju vrata.

Veliki broj četvorogodišnjih fakulteta i neki dvogodišnji juniorski („two-year junior colleges“) zahtevaju da priložiš rezultate ovih ispita u okviru svoje aplikacije. Stoga, ukoliko želiš što širi izbor potencijalnih fakulteta, položićeš neki od odgovarajućih testova.

Ispiti koji pomažu prilikom izbora.

Mnogi američki fakulteti objavljuju takozvani „middle 50 percentile“ prosek, to jest, prosek rezultata onih studenata koji su se po uspehu na testu plasirali između donjih (najlošijih) 25% i gornjih (najboljih) 25%.

Imaj na umu da je reč samo o primljenim studentima, što direktno ukazuje na renome/ popularnost fakulteta. Upoređujući ovaj prosek sa svojim rezultatima možeš da proceniš kolike su šanse da budeš primljen. Naravno, ne dozvoli da te visok prosek nekog fakulteta obeshrabri, jer to je ipak samo – prosek.

Ispiti koji pomažu fakultetima da te pronađu.

Prilikom registrovanja za SAT ispit možete svoje podatke da ostavite u specijalizovanoj bazi studenata nazvanoj „Student Search Service“, u koju uvid imaju fakulteti u potrazi za budućim studentima specifičnih karakteristika i kojima zatim šalju informacije o svojoj „ponudi“.

Ispiti koji pomažu da se kvalifikujete za stipendiju.

Neki univerziteti i druge obrazovne institucije studentima dodeljuju stipendije i razne vrste finansijske pomoći ili olakšica (bez obzira da li su im zaista potrebni), a odluka o tome se delom donosi i na osnovu rezultata na testu.

Ispiti koji mogu da uštede vreme i novac.

Neki fakulteti dozvoljavaju da preskočiš određene uvodne kurseve ukoliko ostvariš dovoljno visok rezultat na testu, što može da ti uštedi i vreme i novac u daljem školovanju. Naravno, ne zaboravi da proveriš politiku fakulteta po ovom pitanju.

Ispiti koji te kvalifikuju da predstavljaš fakultet u raznim sportovima.

Organizacije kao što su NCAA i NAIA traže rezultate sa ispita kako bi studentima dozvolile da se takmiče u njihovim ligama. Ukoliko imaš nezadovoljavajuć uspeh na određenim ispitima, nećeš moći da se takmičiš.

SAT TOEFL ACT IELTS GMAT GRE LSAT MCAT

Mi smo škola sa iskustvom, specijalizovana u pripremi učenika upravo za ove prijemne ispite.

Kontaktiraj nas da bismo uz besplatnu konsultaciju zajedno zaključili:

koji prijemni ispiti su ti potrebni (i koji tebi lično najbolje odgovaraju)
kako se najbolje i najefikasnije pripremiti
kada i gde možeš polagati ispite